Waar ben je naar opzoek?

De veelzijdigheid van tuinhout

Iedere tuin is anders. De één heeft een landgoed om het huis heen, terwijl de tuin van de ander meer een postzegelformaat heeft. Toch hebben alle tuinen 1 ding gemeen: u kunt er altijd wel aan de slag met hout. Of dat nou gaat om een schutting, een tuinhuis of vlonder aan het water: met tuinhout kunt u het realiseren! Tuinhout is namelijk heel veelzijdig en kan voor verschillende projecten worden ingezet. Houthandel Vlug & Oud levert een breed assortiment aan tuinhout. Voor ieder project waarvoor u tuinhout nodig heeft, bent u bij ons aan het juiste adres.

Hardhouten vlonder in de tuin

Woont u aan het water? Dan kan een houten vlonder eigenlijk niet ontbreken. J. Zwart Tuinen heeft met hardhout van Houthandel Vlug & Oud deze prachtige vlonder met trap gemaakt. Ons hardhout is goed bestand tegen externe invloeden zoals het weer. Daarnaast is het slijtvast en super stevig, waardoor het perfect is om te gebruiken voor de vlonder.

Brug tussen weilanden

Wij begrijpen dat niet iedereen een weiland achter z’n huis heeft. Maar mocht u over een groter stukje grond beschikken, dan geeft een brug een leuke en speelse uitstraling. Deze hardhouten brug is gemaakt door WH Tuinen van tuinhout van Houthandel Vlug & Oud. Er is azobe hout gebruikt voor deze brug. De leuningen zijn gebogen uit één stuk hout. Azobe is een erg sterk houtsoort, waardoor het zeer geschikt is om te verwerken in een brug. Een prachtig en bijzonder resultaat!

Overkapping met riet

Het is uiteraard ook mogelijk om verschillende materialen met elkaar te combineren, dat bewijst ook deze leuke overkapping. F. Meinsma heeft de overkapping gemaakt van ons Douglas hout. Er is gekozen voor een rieten dak, wat zorgt voor een vakantiegevoel en een zomers sfeertje. Douglas hout is zeer sterk en duurzaam. Daarom wordt het hout vaak ingezet als tuinhout.

Heeft u inspiratie gekregen van bovenstaande tuinprojecten? Wij hebben diverse soorten tuinhout in ons assortiment. Kom langs in onze houthandel en zagerij voor advies en om het hout te bekijken. U kunt ons vinden aan de Purmerenderweg 29 in Zuidoostbeemster. Daarnaast kunt u ons bellen op 0299 – 681429 of het contactformulier invullen.