Waar ben je naar opzoek?

Douglas hout: perfect voor in de tuin

Douglas hout is één van de beste houtsoorten voor gebruik in de tuin. Douglas tuinhout komt van naaldbomen uit Noordwest-Europa en bevat geen schadelijke stoffen. Hierdoor is het een duurzaam houtsoort en esthetisch mooier dan geïmpregneerd hout. Daarnaast heeft het een hoge sterkte waardoor het perfect kan worden gebruikt bij projecten in de tuin.

Douglas tuinhout voor de schutting

Douglas tuinhout is zeer geschikt om te gebruiken als hout voor een schutting. Dankzij het sterke karakter van het hout kunt u een stevige schutting bouwen die lang mee gaat en tegen een windstoot kan. Een schutting van douglas tuinhout zorgt voor een strakke en luxe uitstraling. Het hout zal na verloop van tijd mooi lichtgrijs vergrijzen. Daarnaast is het ook mogelijk om het hout in een kleur te laten spuiten. Zo kunt u bijvoorbeeld voor een luxe uitstraling het hout zwart laten spuiten.

 

 

Beschut zitten onder douglas hout

In Nederland is het weer nogal onvoorspelbaar en kan er zomaar een zomerse bui vallen. Dan is het heerlijk om een overkapping in de tuin te hebben waar u zowel met mooi als slecht weer onder kunt zitten. Met zonnig weer biedt de overkapping beschutting en creëert het een heerlijk schaduwplekje in de tuin. Mocht er een regenbui vallen dan kunt u evengoed droog buiten blijven zitten. Voor deze prachtige lichte overkapping hebben wij het douglas hout geleverd.

 

Extra opbergruimte in de tuin

Niet iedere tuin heeft er genoeg ruimte voor: een berging. Deze klant in Hoorn had genoeg ruimte om deze luxe en mooie berging te bouwen in de tuin. Door smalle douglas latten te gebruiken voor de bekleding van de buienzijde van de berging, is er een mooi effect gerealiseerd. Geen standaard berging maar een echte eyecatcher in de tuin die gezien mag worden!

 

 

Douglas tuinhout is veelzijdig en voor vele projecten in de tuin inzetbaar. Daarnaast is het in diverse maten verkrijgbaar en wordt het zowel in grote als kleine lengtes aangeboden. Wij hebben ons standaardassortiment douglas tuinhout vrijwel altijd op voorraad. Wilt u een afwijkende maat gebruiken of heeft u een speciale wens? Dan mag u altijd contact met ons opnemen via het contactformulier of bel ons op 0299 – 68 14 29. U vindt ons standaardassortiment hier.