Waar ben je naar opzoek?

Houten boomstamtafels met natuurlijke vorm

De boomstamtafel wordt steeds populairder en in steeds meer huishoudens wordt er getafeld aan de natuurlijke houten tafel. Bij Houthandel Vlug & Oud heeft u keuze uit een ruim assortiment hout, waarvan wij de houten delen kunnen verlijmen tot tafelblad. Hierbij kunnen wij de natuurlijke elementen laten zitten en naar voren laten komen.

Boomstamtafel op maat laten maken

Elke boomstamtafel is uniek en u kunt zelf de houten delen selecteren die u wilt gebruiken voor het tafelblad. Wij verlijmen vervolgens de door u uitgezochte houten delen tot één tafelblad. Daarnaast kunnen wij ook de tafelpoten voor u regelen. Veel mensen kiezen ervoor om onder zo’n prachtige boomstamblad een stalen frame te plaatsen. Dit geeft een stoere en industriële uitstraling. Zo hebben wij deze mooie eiken tafel gemaakt en is daar een stalen frame onder geplaatst. Het frame hebben we laten poedercoaten.

Mooi afgewerkte houten tafel

Houthandel Vlug & Oud maakt diverse soorten tafelbladen volledig voor u op maat. Wij leveren diverse typen hout, diktes en lengtes. De boomstamtafel kan wel tegen een stootje en kunnen wij uiteraard ook voor u aflakken zodat de tafel zo lang mogelijk mooi blijft. Wij kunnen bijvoorbeeld de tafel afwerken met een matte lak en een suncare tegen het vergelen. Daarnaast hebben wij nog meer lakken waarmee we de tafel volledig naar uw wensen kunnen afwerken. De tafel die u rechts ziet is gemaakt van massief eiken van 90 x 200 cm en een bladdikte van 65 mm. Deze tafel is afgewerkt met een matte lak en suncare.

Tafel met waankant

Typerend aan de boomstamtafel is de waankant. Dit houdt in dat de tafel niet helemaal recht en strak loopt, maar nog de natuurlijke vorm van de boom behoudt. U kunt daarbij zelf kiezen of u veel of weinig rondingen in de tafel wilt hebben. Daarnaast kunt u nog heel mooi de ringen en knoesten in de tafel blijven zien, wat zorgt voor een natuurlijke uitstraling. Liever geen knoesten? Dan kunnen wij deze netjes voor u opvullen. De boomstamtafel is een prachtig pronkstuk in uw huis, net als de tafel die u rechts ziet. Deze is volledig op maat gemaakt voor de klant en heeft een verroest onderstel voor een mooie robuuste en industriële look.

Boomstamtafels zijn onwijs gaaf en staan prachtig in ieder interieur. U kunt de tafel volledig op maat en naar uw wensen laten maken. Wilt u meer weten over de boomstamtafel en alle mogelijkheden? Neem dan contact met ons op via 0299 – 681429 of vul ons contactformulier in. Wij zien u graag terug in onze houthandel en zagerij aan de Purmerenderweg 29 in Zuidoostbeemster.