Waar ben je naar opzoek?

Vierde generatie zet familiebedrijf voort

Houthandel Vlug & Oud is een echt familiebedrijf. In 1931 starten Cor Vlug en Bertus Oud een houthandel en zagerij met de naam Houthandel Vlug & Oud. Het bedrijf is sindsdien altijd mee bewogen met de tijd. Inmiddels wordt alles machinaal gedaan en is de levering van diverse houtsoorten eenvoudiger geworden.

Bijna 30 jaar was het bedrijf in handen van Frank Oud (op de linker foto is te zien hoe Frank het bedrijf van zijn vader Arie Oud in 1991 overnam). Maar per 1 januari 2019 is het de beurt aan de vierde generatie: Frank zijn kinderen Ellen en Maarten (rechts op de foto) nemen de houthandel en zagerij over en zetten het familiebedrijf voort. “Wij zijn trots dat wij als vierde generatie het bedrijf kunnen voortzetten. Het is niet zomaar een baan, maar onze hobby en leven. En dat ook nog eens samen met je familie! It’s not a job, it’s a lifestyle”, zegt Maarten Oud.

Altijd te vinden op de zaak

Dat betekent niet dat Maarten en Ellen al van jongs af aan al in het bedrijf wilden werken. “Ellen heeft eerst in de verzekeringen gewerkt en ik wilde tandarts worden”, vertelt Maarten. “We zijn natuurlijk wel al van jongs af aan te vinden op de zaak.”

Maarten werkt sinds 2001 bij Houthandel Vlug & Oud, met een kleine uitstap van 3 jaar bij een ander bedrijf om zijn horizon te verbreden. Ellen is vanaf 2011 werkzaam op de zaak. 

Mooie herinneringen 

De mooiste herinnering die bij is gebleven is het 40-jaar werkjubileum van Frank Oud. “Mijn vader was 40 jaar aan het werk. Om dat te vieren hebben we een mooie middag en avond in Fort Resort Beemster georganiseerd met allerlei klanten, leveranciers, vrienden en familie”, vertelt Maarten.

Daarnaast zijn er natuurlijk de prachtige projecten die Houthandel Vlug & Oud mag uitvoeren voor klanten. Een bijzondere project dat goed bij gebleven is het draaiende huis. Een trouwe klant ontwierp en bouwde een huis dat kan draaien. Het hout voor de gevelbekleding mocht Houthandel Vlug & Oud leveren. U leest hier meer over dit bijzondere project.

Een andere mooie opdracht is het Westcord Art Hotel in Amsterdam. Hier heeft Houthandel Vlug & Oud recent de complete inrichting qua tafels voor mogen verzorgen. Een groot en bijzonder project!

Tijd voor de nieuwe generatie

In 2019 is het tijd voor de nieuwe generatie. Ellen en Maarten hebben er veel zin in en gaan zich richten op de ontwikkeling van het bedrijf. “Wij zullen doorbouwen op de huidige onderneming en ons continu blijven richten op het aanbieden van het juiste en hoogwaardige kwaliteit hout”, legt Maarten uit. “Verder proberen wij ook ieder jaar onze winkel en houtwerf iets te veranderen en mooier te maken. Hiermee willen wij onze klanten snel en goed helpen.”