Waar ben je naar opzoek?

Vlug & Oud werkt mee aan een bijzonder project

Een draaiend huis, dat is iets wat wij nog nooit hadden gezien en nog nooit van hadden gehoord. Totdat onze trouwe klant Ed Kueter bij ons aanklopte met de vraag of wij hout voor een speciaal project wilden leveren.

Een draaiend huis, dat is iets wat wij nog nooit hadden gezien en nog nooit van hadden gehoord. Totdat onze trouwe klant Ed Kueter bij ons aanklopte met de vraag of wij hout voor een speciaal project wilden leveren. Ed ontwierp en bouwde een huis dat kan draaien. Voor de gevelbekleding van de woning vroeg hij hulp aan Houthandel Vlug & Oud. Uiteraard gingen wij deze uitdaging graag aan!

Uitdaging in lengte en afmeting

De gevelbekleding voor zijn woning was met recht een uitdaging te noemen. De afmeting van de lat en de gewenste lengte vormden een combinatie waaraan niet iedereen zich durft te wagen. Wij gingen deze uitdaging graag samen met hem aan. Dankzij onze vele connecties binnen de houtwereld vonden wij al snel de juiste man en zagerij om deze klus te klaren.

7 kilometer houten latten

Voor de gevelbekleding van dit bijzonder project is er fijnbezaagd Lariks hout gebruikt. Deze bezaagde houtstukken van 28 x 50 mm zijn gezaagd en geselecteerd uit de onderstam van de boom. De stammen Lariks zijn speciaal geselecteerd op de gewenste kwaliteit. Er is ruim 4 weken gezaagd om maar liefst 7000 meter lat klaar te krijgen. De 7 kilometer aan houten latten zijn vervolgens naar de werkplaats van Ed Kueter gebracht, waar hij er panelen van heeft gemaakt. De latten van Lariks hout zijn om de 50 centimeter gefixeerd, zodat het object de gewenste belijning zou krijgen.

Bijzonder project

Voor ons was het een hele gave uitdaging en ervaring om aan zo'n bijzonder project mee te werken. De kubuswoning van Ed Kueter kan in 25 minuten 220 graden draaien. Dit bijzondere nieuwbouwproject beschikt over een kelder waar de elektromotor een tandwielconstructie in werking zet, hierdoor kan het huis draaien. Houthandel Vlug & Oud heeft maar liefst 7000 meter aan hout geleverd voor dit project, waarvan het grootste gedeelte in lengtes ruim 7 meter was! Het Lariks hout is onbehandeld en heeft nu nog een geel/roze kleur, maar zal naar verloop van tijd mooi egaal gaan vergrijzen.

Wilt u meer weten over dit bijzonder project of alle producten die Houthandel Vlug & Oud kan leveren? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel naar 0299 – 68 30 56.