Gehele zomerperiode geopend
Snelle en betrouwbare levering
Wij bezorgen in heel Nederland
Afhalen in Zuidoostbeemster ook mogelijk
Levering binnen 3-5 werkdagen
Direct de scherpste prijs

Houten vlonder in de tuin

Door Simon Albers

Een mooie zomerse tuin kan niet zonder houten vlonder. Op de vlonder kunt u een loungeset plaatsen, gezellige diners geven of een overkapping op plaatsen. Kortom: er is van alles mogelijk! Ook in vorm en formaat is er veel keus. Houthandel Vlug & Oud heeft diverse soorten tuinhout waarmee u prachtige houten vlonders in uw tuin kunt maken. Bepaal hoe groot u de vlonderplanken wilt hebben, dan bekijken wij samen in onze houthandel hoeveel hout u nodig heeft.

Wilt u eerst inspiratie op doen? Hieronder vindt u een aantal van onze klanten die u voor zijn gegaan. 

Padouk met B-fix profiel

Wat een plaatje he? Dit is ons nieuwste product Padouk. Dit type hout behoort tot de duurzaamste hardhout ter wereld. Het is zeer geschikt om te gebruiken voor vlonders, gevelbekleding en schuttingen. Padouk hout vergrijst heel mooi naar een zilvergrijze kleur. Deze vlonder is gemaakt met delen met een B-fix profiel. De houten delen worden zichtloos bevestigt door middel van b-fix clips. Hierdoor ziet u niks van de bevestiging, wat voor een super strak eindresultaat zorgt. Wij kunnen Padouk hout met B-fix profiel uit voorraad leveren.

 

Hardhouten vlonder

Dat een vlonder niet altijd rechttoe rechtaan moet zijn, bewijst deze prachtige vlonder. Het is gemaakt van het Maleisische hardhout Bankirai. Dit hout staat bekend om de lange levensduur. Daarnaast heeft het een mooie egale kleur. Wilt u deze kleur behouden, dan raden we aan om het hout te behandelen met olie. Het hout is goed bestand tegen aantasting door insecten en schimmels. Hierdoor kunt u gemiddeld 25 jaar van uw hardhouten vlonder genieten!

 

Vlonder van Azobe hout

Houthandel Vlug & Oud heeft het materiaal voor deze vlonder in Avenhorn geleverd. Het is door de klant zelf gemaakt van ons prachtige Azobe hout. Dit type hardhout komt uit Brazilië en het Amazonegebied. Vanwege het sterke karakter van het hout wordt het met name gebruikt voor pergola’s, veranda’s, trappen en vlonders. Wij hebben een standaard assortiment aan Azobe hout. Afwijkende maten nodig? Neem dan contact met ons op.

Red Balau vlonder

De vijver in deze tuin is prachtig verwerkt in de vlonder dankzij de vakmannen Meertuin.nl. Het hout voor de vlonder komt bij ons vandaan en is Red Balau. De houten planken hebben een mooie rode gloed, wat goed past bij het staal van de vijver. Red Balau wordt vaker ingezet als vlonderhout. Dankzij de sterkte van het hout is het ideaal om als constructiehout te gebruiken. 

 

Vlonder van Douglas hout

Deze vlonder is gemaakt van Douglas hout. Er zijn vlonderdelen gebruikt van 27x145 mm, met een lengte van 500 cm. Douglas hout wordt veel gebruikt in de tuin en is zeer duurzaam. Daarnaast is het heel sterk, wat het geschikt maakt als bouwmateriaal. Hierdoor is het mogelijk om met Douglas hout een prachtige vlonder te maken, waar u jarenlang plezier van heeft!

 

Wilt u ook zo’n prachtige vlonder in de tuin, maar weet u niet goed welk houtsoort u hiervoor moet gebruiken? Wij adviseren u graag in onze houthandel- en zagerij aan de Purmerenderweg 29 in Zuidoostbeemster. 

Lees verder